Herczig beszélt arról, hogy miben más a Volkswagen

A Mikulás Ralin hat szakaszon keresztül autózhatott vadonatúj Volkswagen Polo GTI R5-ösével Herczig Norbert, a négyszeres magyar bajnok pedig a molcsapat.hu-nak beszélt is a tapasztalatairól.

“Úgy érzem, hazatértem ebbe az autóba. Nagyon jó volt versenykörülmények között vezetni, pedig konkrétan mindenben más, mint a Skoda” – kezdte az Európa-bajnokságon még egy Fabia R5-össel vitézkedő, végül az összetett hatodik helyen végző pilóta.

“A kormány, az ülések, a futómű, a lengéscsillapító is egészen más. Hozzá kell szoknom, hogy magasabb a végsebessége, és rövidebb a féktávja, másképp mozog rossz talajon, és kimondottan széles tartományban tudom használni a motorját. Nagyon szerettem a Fabiával versenyezni, nagyszerű autó volt, de a VW-val úgy gondolom, szintet léptünk.”

“Az ismerkedés elején vagyunk, de eddig azt kaptam az autótól, amit vártam, illetve amiben reménykedtem. Most az a feladatunk, hogy ne teljenek el hosszú hónapok, mire legközelebb vezethetem. Ez nem lesz egyszerű ügy, de azon vagyunk, hogy az Azori-szigeteki Eb-rajtig legalább kétszer tudjunk tesztelni.”

“Ehhez a teljes stábot, a versenymérnököket szervizkamionostul, alkatrészestül, versenyautóstul utaztani kell, ezért nem mondhatom azt, hogy biztosan fogok tudni tesztelni.

“Folynak a tárgyalások, és nagyon bízom benne, hogy ha a január tétlenül telik is, februárban és márciusban tudunk egyet tesztelni valahol. Hogy hol? Hát ezt még nem tudjuk. Lehet, hogy egészen délre kell mennünk, ha nem akarunk havas pályán tesztelni” – tette hozzá Herczig.

A teljes interjú ezen a linken olvasható!

Fotó: MOL Racing Team

Related posts